6 tips til at undgå plastik i hverdagen

6 tips til at undgå plastik i hverdagen

Plastik fylder meget i vores hverdag, og det kan virke som en udfordring at undgå det. Men ved at træffe bevidste valg, og minimere brugen af syntetiske materialer kan du gøre en forskel for miljøet. Vi deler herunder nogle gode tips til, at reducere dit plastikforbrug.

1. Genbrug dine indkøbsposer

  Plastikindkøbsposer er kendte syndere i plastikforureningen. De er fremstillet af råolie og nedbrydes meget langsomt. Plastik kan tage op til 400 år om, at blive nedbrudt. Desuden nedbrydes det gradvist til mikroplast, som kan ende i de danske vandmiljøer og i havet. Når mikroplast hober sig op i naturen er der risiko for, at det kan ende i vores drikkevand og fødevarer (Kilde: plasticchange). 

  Undgå at bruge plastikposer, men vær også opmærksom på, at papirs- og bomuldsposer har deres egen CO2-belastning pga. store vandmængder i produktionen. Genbrug dine poser, uanset om de er af plastik, stof eller bomuld. Husk altid at have en pose med i tasken, i bilen el. lign. til spontane indkøb - så er der nemlig ingen grund til, at købe en mere til samlingen.

  2. Brug bomuldsklude

  Selv din karklud kan indeholde mikroplast, hvilket man ikke kan se med det blotte øje. Så undgå mikroplast i hjemmet ved at investere i bomuldsklude, som er tilgængelige i de fleste supermarkeder.

  3. Vælg miljøvenlig tandpasta

  En bred vifte af kosmetiske produkter inkluderer mikroskopiske perler af mikroplast for at opnå en eksfolierende og slibende effekt. Her kan din tandpasta,  også indeholde mikroplast! Mange tandpastaer indeholder mikroplast, som er skadelige for havmiljøet og havets dyr.

  Så sørg for at købe tandpasta, der er Svanemærket eller bærer EU-blomsten for at beskytte havmiljøet (Kilde: Miljø- og fødevareministeriet).

  4. Minimer dit forbrug af emballage

  Undgå unødvendig plastikemballage, når du handler dagligvarer. Flere supermarkeder tilbyder emballagefrie muligheder, for produkter som grøntsager og nødder.

  Medbring dine egne beholdere eller poser, eller køb genanvendelige glas og poser i butikker, der tilbyder emballagefri varer. 

  5. Sortér dit affald

  Ved at sortere dit affald - herunder også plastik - bidrager du til, at de brugte materialer genanvendes til fremstilling af andre varer - i stedet for at alt bare bliver brændt eller nedbrudt. 

  6. Vælg bæredygtige produkter

  Som nævnt i punkt 5 bidrager du til, at de anvendte materialer bliver genbrugt til andre produkter, hvis du sorterer dit affald. Her kan du også vælge at støtte de virksomheder, der anvender genbrugsmaterialer i deres produkter.

  Mange mærker, som f.eks. Woolly Wolf, fremstiller produkter af genbrugte materialer og bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

  Woolly Wolf laver produkter til din hund af genbrugte PET-flasker. Du kan se udvalget af Woolly Wolf produkter her.

   

  At reducere dit plastikforbrug kan synes som en lille indsats, men det gør en stor forskel for miljøet. Ved at følge disse tips kan du hjælpe med, at mindske plastikforureningen og beskytte vores planet.

   

  Har du nogle gode råd og tips til hvad du gør for at undgå plastik i din hverdag? Del dem gerne i kommentarerne nedenfor.


  Efterlad en kommentar

  Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


  Måske vil du også finde disse blogindlæg interessante?

  Vis alle