Guide: Hvad er Cashmere og hvordan plejer man det?

guide: hvad er cashmere og hvordan plejer man det?

Cashmere, Kashmir, Kasjmir eller Kasmir – uanset hvordan du staver det, er cashmereuld kendt for sin udsøgte blødhed og luksuriøse kvalitet. Vi dykker ned i nogle spørgsmål man kan have om cashmere.

Hvad er Cashmere, og hvor kommer det fra?
Cashmere er en type uld, der stammer fra cashmeregeden, som primært findes i regioner som Kina, Mongoliet og Iran. Cashmeregederne danner cashmereuld ved at tilpasse sig ekstreme vejrforhold, med vintertemperaturer ned til -50° og sommertemperaturer op til 40°. Den fine cashmereuld, der opstår som et resultat af disse udfordrende forhold, har en bred vifte af naturlige egenskaber - bl.a. at det holder dig dejlig varm, samtidig med at det er åndbart.  

Cashmere produceres ved at udtrække de bløde, fine fibre fra kashmirgedens underuld. Processen med at høste cashmere er dog meget arbejdskrævende, da det kræver forsigtig pleje for at undgå at beskadige fibrene. 

Dette gør cashmere til en af verdens mest eftertragtede uldtyper, samt uldens blødhed og lette vægt gør det meget populært i modeverdenen.

Er Cashmere varmere end uld?
Cashmere er faktisk varmere end traditionel uld. Cashmerets fine fibre tillader en mere tæt sammenflettet struktur, hvilket resulterer i en bedre isolering og dermed en højere varmeeffekt.

Hvordan vasker man Cashmere?
At vaske cashmere kræver særlig opmærksomhed for at bevare tekstilens integritet. Vi anbefaler således:

Håndvask: Brug koldt vand og en mild sæbe eller en sæbe specielt til uldvask. Undgå at vride eller strække tøjet eller tørklædet.

Undgå maskinvask: Maskinvask kan beskadige de fine fibre, og det kan reducere cashmereuldens levetid, samt uldens blødhed.

Tør fladt: Efter vask skal cashmere tørres fladt på et håndklæde e.lign. for at bevare formen.

Hvis du oplever at f.eks.dit Cashmeretørklæde danner fnuller, anbefaler vi at du lægger dit tørklæde fladt ud - husk at tørklædet skal være tørt - og at du forsigtigt bruger en fnugrulle, eller dine fingre til at fjerne de løse fnuller.   

 

Leder du efter tøj der indeholder cashmere?

Hos Tøjhuset Stenholt kan du bl.a. finde skønne cashmere veste, cashmere cardigans og cashmere tørklæder -  Du kan finde dem lige HER.

 


Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


Måske vil du også finde disse blogindlæg interessante?

Vis alle