Guide: Hvordan får man maling af sit tøj?

Guide: Hvordan får man maling af sit tøj?

At få maling på dit yndlingstøj behøver ikke, at være en katastrofe. Med de rigtige trin og noget tålmodighed kan du ofte redde tøjet.

Før du begiver dig ud i at fjerne maling fra dit tøj, er det værd at overveje, om malingen er vandbaseret eller oliebaseret. Dette er afgørende, da fremgangsmåden afhænger af malingstypen, og det er generelt mere udfordrende at fjerne oliebaseret maling.

Fjernelse af vandbaseret maling

 1. Skrab overskydende maling af: Hvis malingen er våd, skal du bruge en ske eller en sløv kniv til forsigtigt at skrabe det overskydende maling af.
 2. Skyl pletten under varmt vand: Lad varmt vand løbe gennem pletten for at fjerne så meget maling som muligt.
 3. Pletbehandling med opvaskemiddel eller vaskemiddel: Påfør et mildt opvaskemiddel eller vaskemiddel direkte på pletten og brug en blød børste til at skrubbe området forsigtigt.
 4. Vask som sædvanligt: Vask dit tøj som du normalt ville gøre.
 5. Gentag processen om nødvendigt: Hvis pletten ikke er helt væk efter første vask, gentag processen, indtil den er fjernet.
 6. Undgå tørretumbler: Undgå at bruge tørretumbleren, hvis der stadig er maling tilbage efter vask, da varmen kan få pletten til at sætte sig.

Fjernelse af oliebaseret maling

 1. Skrab våd maling af: Brug en sløv kniv til forsigtigt at skrabe våd maling væk fra tøjet.
 2. Dup med malingsfortynder: Fugt en ren klud med lidt malingsfortynder og dup forsigtigt pletten. Forsøg at undgå at gnide for ikke at sprede malingen.
 3. Fortsæt med at duppe med fortynder: Gentag dette trin og skift til rene områder af kluden, indtil pletten er helt væk.
 4. Skyl og pletbehandling: Skyl området og anvend opvaskemiddel eller vaskemiddel for at fjerne eventuelle rester.
 5. Vask tøjet normalt: Vask tøjet i maskinen som sædvanligt. Undlad at anvende tørretumbleren.
 6. Gentag ved behov: Hvis pletten stadig er synlig, gentag processen, indtil den er helt fjernet.

Fjernelse af indtørret maling
Hvis malingen er blevet indtørret, behøver alt håb ikke at være ude. Du kan prøve følgende for at fjerne den:

 1. Start med at skrabe så meget indtørret maling af som muligt med en ske eller en sløv kniv. Vær forsigtig for ikke at beskadige stoffet.
 2. Skyl pletten i varmt vand for at blødgøre malingen.
 3. Lav en blanding af halvt opvaskemiddel og halvt varmt vand. Påfør denne blanding på den indtørrede malingplet, og brug en blød børste til at fjerne pletten forsigtigt.
 4. Skyl området igen under varmt vand for at fjerne løsnet maling og vaskemiddelrester.
 5. Vask tøjet som normalt. Undlad at benytte tørretumbleren, da varmen kan forårsage, at pletten bliver permanent indlejret i stoffet.

Husk, at det altid er bedst at bruge gammelt eller beskyttende tøj, når du arbejder med maling, så du undgår bekymringer om maling pletter. Hvis du maler regelmæssigt, kan det være en god idé at have et særligt sæt tøj, som du bruger som dit faste malertøj.

Tøjet kan nogle gange være svært at redde, især hvis malingpletten er blevet indlejret eller er meget stor. Men fortvivl ikke! Hvis du har brug for noget nyt og lækkert tøj, så har vi et stort udvalg lige her: Gå til Tøjhuset Stenholt


Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


Måske vil du også finde disse blogindlæg interessante?

Vis alle